Crumble van Jules z'n lukken / foie gras - peer met koffie - Loonse stroop & Sint-Bernardus prior

Crumble van Jules z'n lukken / foie gras / peer met koffie / Loonse stroop & Sint-Bernardus prior
 

Benodigdheden

  • 2 peren
  • 2 tassen koffie
  • donker bruine kandijsuiker
  • 100 g lukken
  • 10 g cacao
  • 100 g popcorn
  • Loonse stroop
  • verse foie
  • meidoorn bloempje (of ander)
  • grondwitloof

Bereidingswijze 

  • peren schillen en over de lengte in lange repen snijden
  • laten koken in koffie tot ze zacht zijn
  • kandijsuiker naar eigen smaak over strooien
  • peren laten afkoelen in de koffie
  • enkele blaadjes witloof in boter stoven
  • witloof in reepjes snijden en rondjes maken
  • lukken met cacao en popcorn fijn mixen
  • verse foie fijnsnijden (carpaccio)

 afwerken

  • streepje Loonse stroop vooraan op het bord
  • peer erachter leggen
  • foie gras op de peer (kruiden met zeezout)
  • witloof rond de peer
  • lepeltje crumble vooraan laten vallen op peer en streep
  • afwerken met bloempje

Opdienen met Sint-Bernardus prior
www.sintbernardus.be