Asperges - bier - fruit - foie gras - Oude Kriek

Asperges/ bier/ fruit/ foie gras/ Oude Kriek

Benodigheden
  • 250 g oude kriek
  • 250 g citroensap
  • 250 g honing
  • blauwe bessen
  • frambozen
  • granaatappel
  • verse annanas
  • verse cavaillonmeloen
  • verse munt
  • 1 kg asperges (groene)
  • 2 vannille stokken
  • 1 l room
  • 150 g suiker
  • 16 eigeel
  • foie gras

Bereidingswijze

  • ijs van asperges 
  1. Asperges+ room + vanillestokken koken
  2. zaadjes uit de stokken
  3. mixen
  4. door zeeft gieten en zaadjes er terug in
  5. suiker + eigeel mengen
  6. room op de suiker gieten
  7. laten koken op zacht vuur tot gewenste dikte (blijven roeren)
  8. laten afkoelen
  9. in de ijsmachine draaien
  • granité
  1. mengeling maken van munt, blauwe bessen, frambozen en granaatappel pitten
  2. overgieten met kriek, citroensap en honing
  3. mixen
  4. invriezen
  5. mixen
  6. invriezen
  • afwerking
  1. carpaccio snijden van meloen en ananas
  2. bierglaas vullen met fruit
  3. lepeltje ijs van asperges erop
  4. eventueel lepeltje vanilleijs
  5. granité erop
  6. rolletje carpaccio van verse foie (klein beetje zeezout op de foie)

Opdienen met Oude kriek 3 fonteinen
http://www.3fonteinen.be/