Koetjes en Kalfjes - foie gras - Dulle Teve

Koetjes en Kalfjes / foie gras / Dulle Teve

Benodigdheden

  • Kalfscaré 
  • uier
  • foie gras Prestige
  • karnemelk
  • mosterd
  • witloof
  • jonge kervel
  • maanramanas
  • crumble van iberico ham en consommé (recept zie vorige bites)
  • mosterdpoeder (recept zie vorige bites)
  • Dulle Teve

Bereidingswijze

  • uier 1 nachtje pekelen in keukenzout
  • 2 dagen ontzouten (regelmatig water verversen)
  • uier enkele uren koken in een smaakvolle bouillon en bier
  • uier in de bouillon laten afkoelen
  • Foie gras invriezen
  • karnemelk koken met agar agar en laten afkoelen, daarna vormpjes uitsteken of fijnsnijden
  • uier bakken
  • kalfscaré bakken kruiden
  • alles dresseren op de borden
  • foie gras erover raspen

Opdienen met Dulle Teve bier
www.dedollebrouwers.be