A Walk in the Westhoek

Samenwerking Jules Destrooper en De Veurn’ Ambachtse / ’t Potje Paté

 

Jules Destrooper en De Veurn' Ambachtse 'tPotje Paté
uitgeroepen tot streekambassadeur!!!

Biscuiterie Jules Destrooper en de Veurn' Ambachtse/ 't Potje Paté zijn in een wedstrijd van Fish and Chips uitgeroepen tot streekambassadeur voor West-Vlaanderen.

Fish and Chips is een netwerk van zes voedingsregio's uit België, Nederland en Groot-Brittannië dat voedingsproducenten wil aanzetten tot innovatieve projecten.

Joris Missiaen, chef bij de Veurn'  Ambachtse en resto 't Potje Paté en Andy Verdonck, productontwikkelaar voor Jules Destrooper, sloegen voor deze wedstrijd de handen in elkaar om al het lekkers uit de Westhoek te bundelen in een box met enkele verrassende, creatieve gerechten.

Met de box, die de naam " A walk in the Westhoek" meekreeg, willen beide streekproducenten de Westhoek laten proeven in al z'n facetten.

 

A walk in the Westhoek BOX

 

Door de unieke samenwerking tussen beide producenten hebben we het beste van de Westhoek gebundeld in enkele verrassende creatieve gerechtjes!
We spelen met koekjes, oeroude charcuterie, bieren, smaken, geuren, kleuren en structuren om de westhoek te laten proeven!


 

Woordje uitleg
FISH AND CHIPS
Fish and Chips is een duurzaam netwerk van zes voedingsregio’s gelegen aan de Noordzee en het Kanaal.

Midden-West-Vlaanderen, Antwerpse Kempen, Meetjesland, Zeeland-Brabantse wal, South East England en Somerset werken samen aan de economische ontwikkeling, het verbeteren van het concurrentievermogen en het verhogen van de graad van innovatie van de agro-voedingsbedrijven in de projectregio’s.

Wie wordt Hoogvlieger en streekambassadeur?

Door de unieke samenwerking tussen beide producenten willen we het beste van de Westhoek bundelen in enkele verrassende creatieve gerechtjes!

We spelen met koekjes, oeroude charcuterie, bier, geuren, kleuren en structuren om de westhoek te laten proeven!

 

Bordje 1 Potjesvlees 3 k’s uit de Westhoek en Boterwafels

 

Ingrediënten:

-          Potjesvlees
-          Boterwafels
-          Mosterd van Wostyn
-          Rening bitter blond
-          Sakura
-          Klaverzuring
-          Oost-Indische kers

Bereiding:

-          Potjesvlees in rondjes uitsteken
-          Boterwafels in twee snijden of op zijn geheel laten
-          Espuma van mosterd: 150g mayonaise, 100g mosterd, 20g Worcester,20g Reninge bitter blond, 4 eiwit
-          Mosterdpoeder: Mosterd 1 nachtje drogen  op 65°, fijnmixen met gedroogde peterselie
-          Alles dresseren zie foto

Bordje 2 Ouderwetschen boerenpaté en Amandelbrood

Ingrediënten:

-          Ouderwetschen boerenpaté
-          amandelbrood
-          Knoflook
-          Vleesbouillon pasta
-          Pannepot bier
-          Speculoos
-          Loonse stroop
-          Agar agar
-          Kervel
-          Tripmadam

Bereiding:

-          Look koken in bier en bouillon tot deze mooi zacht is (50g pasta/l) enkele dagen laten marineren
-          Bier + bouillon + agar agar koken, laten afkoelen, mixen
-          amandelbrood mixen tot crumble
-          amandelbrood eventjes opwarmen in oven en vormpje uitsteken
-          Paté snijden
-          Alles dresseren zoals op foto

Bordje 3 Bolle Beef, gedroogd rundsvlees en Virtuoso

Ingrediënten:

-          Bolle beef
-          Filet d’Anvers in het huis gezouten en gedroogd
-          Virtuoso koekjes
-          Chimichuri (= in het huis gemaakte Argentijns steaksaus)
-          Mini-worteltjes
-          Papegaei bier
-          Karnemelk
-          Bloempjes
-          Radijs
-          duizendblad

Bereiding:

-          Karnemelk koken met agar agar, afkoelen en vormpjes uitsteken
-          Worteljes koken tot ze zacht zijn en marineren in ciderazijn, honing en Papegaei bier, enkele dagen marineren en fijnsnijden
-          Radijsjes fijnsnijden
-          Bolle beef in rechthoekje snijden
-          Filet d’Anvers fijnsnijden
-          Virtuoso in hoekje snijden