Ouderwetschen boerenpaté/ filet d' Anvers van het huis/ St- Bernardus ABT

Benodigdheden

  • ouderwetschen boerenpaté
  • filet d' Anvers
  • oude geitenkaas
  • chimichurie
  • havergras
  • verse knoflook 
  • rundsbouillon
  • St-Bernardus Abt 12

Bereidingswijze

  • look koken in bier en rundsbouillon, enkele dagen laten marineren
  • paté in de filet d'Anvers draaien
  • look fijnsnijden en erover strooien
  • chimichurie erover sprenkelen
  • oude geitenkaas erover
  • afwerken met havergras

Opdienen met St-Bernardus Abt 12
http://www.sintbernardus.be/stbernardusabt12.php?l=nl

* Chimichurri is eigenlijke een Argentijnse steaksaus met heel wat smaak! Hiervoor gebruik je fijngesneden oregano, peterselie, look, tijm, chilli, peper, rode wijnazijn, olijfolie, bieslook. Op zijn best als deze enkele weken oud is! Voor bovenstaan recept mag je deze redelijk zuur maken, dit om met de zoete smaak van de butternut een mooi geheel te vormen.
chiquilla tagetes minuta is een snel en hoog-groeiende tagetes die in mei gestart wordt en in oktober ruim 2 meter hoog wordt. Pas dan komen de kleine licht-gele bloemen tevoorschijn. De planten worden geteeld voor de bladeren die bruikbaar zijn als zoet- en smaakstof in dranken en gerechten.