|
Quenelle van Chorizoijs - rillette van Duke of Berkshire - rolling stonetjes van pastinaak & Straffe Hendrik Quadruppel
Quenelle van Chorizoijs/ rillette van Duke of Berkshire/ rolling stonetjes van pastinaak & Straffe Hendrik Quadruppel
Benodigdheden
- 275 g melk
- 150 g room
- 40 g suiker
- 100 g chorizo
- tabasco naar smaak
- 1 pastinaak
- 100 varkensrillette
- 2 flessen Straffe Hendrik
- Oost-Indische kers (blaadjes en bloempje)
Bereidingswijze
- melk, room, suiker en 80 g chorizo koken op klein vuur
- mixen
- door de zeeft gieten
- laten afkoelen
- in ijsmachine afwerken en invriezen
- pastinaak in brunoise snijden
- pastinaak koken in de Straffe Hendrik
- laten afkoelen in het bier
- krokant bakken in olijfolie
- kruiden zeezout en peper
- quenelle van chorizo op bordje
- quenelle van varkensrilllette
- pastinaak ernaast
- afwerken met fijngesneden chorizo en Oost-Indische kers (blaadjes en bloemblaadjes)
Opdienen met Straffe Hendrik Quadruppel
www.halvemaan.be