Quenelle van Chorizoijs - rillette van Duke of Berkshire - rolling stonetjes van pastinaak & Straffe Hendrik Quadruppel

Quenelle van Chorizoijs/ rillette van Duke of Berkshire/ rolling stonetjes van pastinaak & Straffe Hendrik Quadruppel 

Benodigdheden

  • 275 g melk
  • 150 g room
  • 40 g suiker
  • 100 g chorizo
  • tabasco naar smaak
  • 1 pastinaak
  • 100 varkensrillette
  • 2 flessen Straffe Hendrik
  • Oost-Indische kers (blaadjes en bloempje)

Bereidingswijze

  • melk, room, suiker en 80 g chorizo koken op klein vuur
  • mixen
  • door de zeeft gieten
  • laten afkoelen
  • in ijsmachine afwerken en invriezen
  • pastinaak in brunoise snijden
  • pastinaak koken in de Straffe Hendrik
  • laten afkoelen in het bier
  • krokant bakken in olijfolie
  • kruiden zeezout en peper
  • quenelle van chorizo op bordje
  • quenelle van varkensrilllette
  • pastinaak ernaast
  • afwerken met fijngesneden chorizo en Oost-Indische kers (blaadjes en bloemblaadjes)

Opdienen met Straffe Hendrik Quadruppel
www.halvemaan.be