Wafeltjes anno 1935 met Brugse Zot & ganzenrillette - 4 x wildpaté

Wafeltjes anno 1935 met Brugse Zot & ganzenrillette / 4 x wildpaté

Voor de wafeltjes werd het originele recept van Ons Kookboekje uit 1935 lichtjes aangepast (toen nog van de Boerenbond in plaats van de Boerinnenbond), vervolgens werd er bier en rillette aan toegevoegd.

Benodigdheden

  • 0.5 l melk
  • 0.66 l bier
  • 0.66 kg bloem
  • 6 eieren
  • 0.66 kg rillette
  • stukje hazenpaté-, fazant-, ree - en everzwijn
  • 100 g veenbessen confijt
  • rode zuring

Bereidingswijze

  • melk & rillette mengen
  • bloem,en eieren toevoegen
  • bier toevoegen
  • eventueel bijkruiden met peper en zout
  • goed mengen
  • laten rusten
  • wafeltjes bakken
  • wildpaté snijden
  • dresseren op bord met warm wafeltje en geconfijte veenbessen en blaadje rode zuring

Opdienen met Brugse Zot bruin
www.halvemaan.be