Cochon de luxe! Varkenswangetjes - foie gras & Gaverhopke

Cochon de luxe! Varkenswangetjes / foie gras  & Gaverhopke

Benodigdheden

  • 1 varkenswangetje voor 2 à 3 personen
  • appel (zoet zuur)
  • schorseneer
  • verse koriander
  • zeezout
  • peper
  • Gaverhopke bier (blond)
  • sirope de Liège

 Bereidingswijze

  • varkenswangetjes uurtje laten sudderen tot onder het kookpunt in Gaverhopke bier 
  • invormen in ronde vorm en goed laten afkoelen (nachtje)
  • appel fijnsnijden
  • schorseneer in reepjes fijnsnijden
  • wangetjes fijnsnijden
  • afwisselend op bord appel en wangetjes dakpans gewijs op elkaar leggen
  • kruiden peper/zout
  • schorseneer frituren en gebruiken als garnituur
  • streepje sirope ervoor trekken met borstel
  • takje verse koriander op de wangetjes, appel en schorseneer

Opdienen met Gaverhopke bier
www.tgaverhopke.be