|
Filet d'anvers - eendenmouse - potjesvlees - terrine & De Koninck
Filet d'anvers / eendenmouse / potjesvlees / terrine & De Koninck
Benodigdheden
- 4 sneetjes filet d'anvers (zo dun mogelijk)
- 4 balkjes eendenmouse (+/- 4 cm op 1)
- 4 rondjes terrine (+/- 2 cm diameter)
- 4 rondjes potjesvlees
- karnemelk
- agar agar
- 50 g mosterd
- 50g walnoten
- 50g hazelnoten
- bakje rock chives (of knoflook)
- Koninckske
Bereidingswijze
- filet d'Anvers enkele weken droogzouten en 3-tal dagen laten drogen
- mosterd mengen met beetje Koninck
- openstrijken
- nachtje laten drogen in oven op 60°
- malen
- mengen met fijngecuterde noten
- karnemelk + agar agar opwarmen tot 90°
- laten afkoelen
- rondjes uitsteken
- eendenmouse in filet d'anvers draaien
- in het midden van je bord leggen
- rondje paté ervoor
- rondje potjesvlees in ander hoek
- karnemelk schuin op filet d'anvers
- crumble van noten en mosterd half op de karnemelk
- rock chives bundeltje rechtzetten tussen karnemelk en filet d'anvers als afwerking
opdienen met bolleke Koninck!
www.dekoninck.be