Filet d'anvers - eendenmouse - potjesvlees - terrine & De Koninck

Filet d'anvers / eendenmouse / potjesvlees / terrine & De Koninck

Benodigdheden

  • 4 sneetjes filet d'anvers (zo dun mogelijk)
  • 4 balkjes eendenmouse (+/- 4 cm op 1)
  • 4 rondjes terrine (+/- 2 cm diameter)
  • 4 rondjes potjesvlees
  • karnemelk
  • agar agar
  • 50 g mosterd
  • 50g walnoten
  • 50g hazelnoten
  • bakje rock chives (of knoflook)
  • Koninckske

 Bereidingswijze

  • filet d'Anvers enkele weken droogzouten en 3-tal dagen laten drogen
  • mosterd mengen met beetje Koninck
  • openstrijken
  • nachtje laten drogen in oven op 60°
  • malen
  • mengen met fijngecuterde noten
  • karnemelk + agar agar opwarmen tot 90°
  • laten afkoelen
  • rondjes uitsteken
  • eendenmouse in filet d'anvers draaien
  • in het midden van je bord leggen
  • rondje paté ervoor
  • rondje potjesvlees in ander hoek
  • karnemelk schuin op filet d'anvers
  • crumble van noten en mosterd half op de karnemelk
  • rock chives bundeltje rechtzetten tussen karnemelk en filet d'anvers als afwerking

opdienen met bolleke Koninck!
www.dekoninck.be