Oerbierpaté - butternut Pompoen met Chimichurri - zonnegedroogde tomaten & Oerbier

Oerbierpaté/ butternut Pompoen met Chimichurri  / zonnegedroogde tomaten & Oerbier

Benodigdheden

  • 4 stukjes oerbierpaté
  • butternut
  • chimichurri*
  • zonnegedroogde tomaten
  • peterseliewortel
  • chiquilla* blaadjes
  • takje oregano met bloempje

Bereidingswijze

  • oerbierpaté snijden in kleine stukken
  • butternut koken
  • fijn mixen en laten afkoelen
  • lepeltje chimichurri en oerbier mengen
  • zonnegedroogde tomaten mixen
  • butternut met lepel op bord strijken
  • paté erbij
  • lepeltje zonnegedroogde tomaten op bord
  • chimichurie rond het gerechtje
  • peterseliewortel fijnsnijden
  • afwerken met chiquilla, takje oregano en gefrituurde peterselielwortel

* Chimichurri is eigenlijke een Argentijnse steaksaus met heel wat smaak! Hiervoor gebruik je fijngesneden oregano, peterselie, look, tijm, chilli, peper, rode wijnazijn, olijfolie, bieslook. Op zijn best als deze enkele weken oud is! Voor bovenstaan recept mag je deze redelijk zuur maken, dit om met de zoete smaak van de butternut een mooi geheel te vormen.
chiquilla tagetes minuta is een snel en hoog-groeiende tagetes die in mei gestart wordt en in oktober ruim 2 meter hoog wordt. Pas dan komen de kleine licht-gele bloemen tevoorschijn. De planten worden geteeld voor de bladeren die bruikbaar zijn als zoet- en smaakstof in dranken en gerechten.

opdienen met oerbier
www.dedollebrouwers.be