Asperges / krokant gebakken zwezerik - Hot Chocloate saus - carpaccio van ganzenlever & Hop-It

Asperges / krokant gebakken zwezerik / Hot Chocolate saus / carpaccio van ganzenlever & Hop-It

Benodigdheden

  • witte en groene asperges
  • kalfszwezerik 
  • fijn gesneden verse ganzenlever (carpaccio)
  • honing
  • Hot Chocolate kruiden*
  • soya saus
  • limoen 
  • eitjes
  • muurkruid, pimpernel, longkruid bloempjes

Bereidingswijze

  • zwezerik enkele uren laten weken in water met zout, regelmatig water verversen
  • enkele minuten laten koken
  • afkoelen in ijswater
  • pellen
  • portioneren in kleine stukken
  • asperges voorbereiden (schillen en harde uiteinden afbreken)
  • 4-tal minuten koken
  • afkoelen in ijswater
  • in stukken van +/- 2 cm snijden
  • eitjes koken, pellen en in 2 snijden
  • zwezerik krokant bakken in olie
  • kruiden peper, zout
  • asperges in boerenboter bakken
  • lepeltje honing met truffelaroma er over
  • dresseren op de borden
  • zwezerik erop
  • met zeezout en gebroken peper gekruide ganzenlever ertegen
  • 2 halve eitjes ernaast
  • afwerken met muurkruid, pimpernel en longkruidbloempjes

* Hot Chocolate is een Mexicaanse kruidenmix bestaande uit o.a. gember, zwarte peper, vanille, kardamon, kaneel,…. Sausje werd verder op smaak gebracht met limoen en honing. Dit zorgt voor een unieke zoet, zure smaak met kruidige toets.

opdienen met Hop-It
http://www.urthel.com/