|
Steak tartaar - potjesvlees - sausje van ganzenlever - gouden croutontjes & Sinpalsken blond
Steak tartaar / potjesvlees / sausje van ganzenlever / gouden croutontjes & Sinpalsken blond
Benodigdheden
- mager rundsvlees
- augurkjes
- kappertjes
- uitjes
- olijfolie
- eigeel
- Engelse saus
- mosterd
- peterselie
- potjesvlees
- verse ganzenlever
- Sinpalsken blond
- room
- brood
- goudpoeder
- zeezout
- peper
- bieslook
Bereidngswijze
- rundsvlees fijnhakken
- augurkjes, uitjes, kappertjes fijnmixen
- lepeltje olie toevoegen
- lepeltje mosterd
- fijngemixte augurkjes, uitjes, kappertjes toevoegen
- eigeel
- engelse saus
- peterselie toevoegen
- alles goed mengen
- quenelle van maken en op het bord leggen
- fijne sneetjes potjesvlees snijden
- foie gras smelten op laag vuurtje
- mixen
- door de zeeft gieten
- room, bier, peper en zout toevoegen tot men de gewenste smaak en consistentie heeft bereikt
- brood in kleine stukjes snijden
- krokant bakken met een beetje boter
- goudpoeder over strooien
- potjesvlees schuin op de Amercain leggen
- sausje errond lepelen
- croutontjes erover
- simpel afwerken met 2 sprietjes bieslook die men gelijklopend schuin op het vlees legt
opdienen met Sinpalsken blond
www.brouwerijdecock.com