Steak tartaar - potjesvlees - sausje van ganzenlever - gouden croutontjes & Sinpalsken blond

Steak tartaar / potjesvlees / sausje van ganzenlever / gouden croutontjes & Sinpalsken blond
 

Benodigdheden

  • mager rundsvlees
  • augurkjes
  • kappertjes
  • uitjes
  • olijfolie
  • eigeel
  • Engelse saus
  • mosterd
  • peterselie
  • potjesvlees
  • verse ganzenlever
  • Sinpalsken blond
  • room
  • brood
  • goudpoeder
  • zeezout
  • peper
  • bieslook

Bereidngswijze

  • rundsvlees fijnhakken
  • augurkjes, uitjes, kappertjes fijnmixen
  • lepeltje olie toevoegen
  • lepeltje mosterd
  • fijngemixte augurkjes, uitjes, kappertjes toevoegen
  • eigeel
  • engelse saus
  • peterselie toevoegen
  • alles goed mengen
  • quenelle van maken en op het bord leggen
  • fijne sneetjes potjesvlees snijden
  • foie gras smelten op laag vuurtje
  • mixen
  • door de zeeft gieten
  • room, bier, peper en zout toevoegen tot men de gewenste smaak en consistentie heeft bereikt
  • brood in kleine stukjes snijden
  • krokant bakken met een beetje boter
  • goudpoeder over strooien
  • potjesvlees schuin op de Amercain leggen
  • sausje errond lepelen
  • croutontjes erover
  • simpel afwerken met 2 sprietjes bieslook die men gelijklopend schuin op het vlees legt

opdienen met Sinpalsken blond
www.brouwerijdecock.com