Speenvarkentje van kop tot staart met varkensrillette & Nunnebier

Speenvarkentje van kop tot staart met varkensrillette & Nunnebier

Benodigdheden

  • varkensrillette
  • speenvarkentje
  • 1 prei
  • 4 wortels
  • 1 selder
  • 6 ui
  • 4 kruidnagels
  • 6 laurier
  • paar takjes thijm
  • 1 citroen
  • peper
  • zeezout
  • peterselie
  • sesamzaadjes
  • goudpoeder
  • mostaard
  • Nunnebier

Bereidingswijze

  • speenvarkentje nachtje laten weken in gezouten water
  • verdelen in grote stukken
  • opzetten tot het kookpunt bereikt is
  • afgieten en onzuiverheden verwijderen
  • in een grote pot enkele uren laten sudderen onder het kookpunt met de groenten (beetje prei overlaten) en kruiden tot het mooi zacht is
  • bouillon door een zeeft gieten
  • uitbenen
  • mager vlees scheiden van vetter vlees en zwoerd
  • mager vlees in kleine stukken snijden
  • vet + zwoerd fijncutteren
  • alles mengen
  • scheutje bouillon erbij voegen
  • scheutje bier
  • nog eens laten koken
  • kruiden peper/zout
  • portioneren in potten
  • laten afkoelen
  • varkensrillette in soepballetjes draaien
  • wentelen in de sesamzaadjes met snuifje goudpoeder
  • speenvarkentje in stukken snijden (3 op 2)
  • streepje mostaard ervoor
  • beetje prei frituren
  • op het speenvarkentje leggen
  • rillette balletjes erbij leggen

opdienen met Nunnebier
http://www.brouwerijverhaeghe.be gecommercialiseerd door Nevejan uit Krombeke