Carpaccio van magret de canard - levercreme - olie van chorizo - sneeuw van coeur de boeuf - foie gras schilfers & Boeteling Bier

Carpaccio van magret de canard/ levercreme/ olie van chorizo/ sneeuw van coeur de boeuf/ foie gras schilfers & Boeteling Bier

 Benodigdheden

  • magret de canard (vers invriezen)
  • levercreme
  • chorizo
  • olijfolie
  • coeur de boeuf
  • wijnazijn
  • foie gras prestige (invriezen)
  • zeezout
  • grove peper
  • appel
  • Boeteling bier
  • Loonse Stroop
  • agar agar
  • melkdisteltjes
  • winter postelein

Bereidingswijze

  • olie en chorizo enkele minuten laten koken, op laag vuur verder laten sudderen tot de chorizo mooi krokant is, samen laten afkoelen
  • olie door een zeeft gieten
  • krokante chorizo fijnhakken
  • tomaten centrifugeren
  • sap op smaak brengen met wijnazijn en peper, invriezen
  • 5 gr 125 gr Loonse stroop en 375gr Boeteling bier koken, afkoelen, mixen en in puntzak of plastiek duwfles afvullen
  • magret met snijmachine zo dun mogelijk snijden
  • dresseren op bord, kruiden peper, zout
  • appel met mandoline heel fijn snijden en 3 rolletje maken
  • chorizo olie over de carpaccio
  • chorizo stukjes erop strooien
  • stukje levercreme in het midden van de carpaccio leggen
  • ingevrooren foie gras erover raspen
  • ingevroren tomaten fijnhakken, streepje over de carpaccio
  • 3 puntjes bierstroop
  • rolletjes appel erop (varieren rechtstaan, schuin, links, rechts, ...)
  • afwerken met melkdisteltje blaadje en winter postelein

Opdienen met Boeteling bier
www.boeteling.be