|
Varkensoortjes - Remoulade saus - Basilius paté
Varkensoortjes/ Remoulade saus/ Basilius paté
Benodigdheden
- varkensoortjes
-
bouillon (water, laurier, jenverbessen, thijm, kruidnagel, look, uien, groenten,...)
Voor de remouladesaus: - kervel
- bieslook
- pimperenel
- dragon
- mayonaise
- wijnazijn
- Basilius paté
Bereidingswijze
varkensoren:
- opkuisen
- nachtje laten weken in zoutwater
- koken in bouillon (tijm, laurier, kruidnagel, jeneverbessen, look, uien)
- laten koken tot ze zacht zijn en afkoelen in kookvocht
- kraakbeen eruit halen, kruiden peper en zout
- laten afkoelen in frigo met gewicht erop (bvb pot)
- oortjes snijden (chips)
- krokant bakken in antikleefpan met een klein beetje arachide olie
remouladesaus
- kervel, bieslook, pimpernel en dragon fijnhakken
- naar eigen smaak mengen met mayonaise
- mosterd
- wijnazijn
afwerking
- 3 stukjes paté
- telkens krokant stukje oor ertegen
- remoulade streepje ervoor trekken
- garneren met pimpernel takje
Opdienen met Basilius bier
www.brugsbierinstituut.be