Varkensoortjes - Remoulade saus - Basilius paté

Varkensoortjes/ Remoulade saus/ Basilius paté

Benodigdheden

  • varkensoortjes
  • bouillon (water, laurier, jenverbessen, thijm, kruidnagel, look, uien, groenten,...)
    Voor de remouladesaus:
  • kervel
  • bieslook
  • pimperenel
  • dragon
  • mayonaise
  • wijnazijn
  • Basilius paté

Bereidingswijze

varkensoren:

  • opkuisen
  • nachtje laten weken in zoutwater
  • koken in bouillon (tijm, laurier, kruidnagel, jeneverbessen, look, uien)
  • laten koken tot ze zacht zijn en afkoelen in kookvocht
  • kraakbeen eruit halen, kruiden peper en zout
  • laten afkoelen in frigo met gewicht erop (bvb pot)
  • oortjes snijden (chips)
  • krokant bakken in antikleefpan met een klein beetje arachide olie

remouladesaus

  • kervel, bieslook, pimpernel en dragon fijnhakken
  • naar eigen smaak mengen met mayonaise
  • mosterd
  • wijnazijn

afwerking

  • 3 stukjes paté
  • telkens krokant stukje oor ertegen
  • remoulade streepje ervoor trekken
  • garneren met pimpernel takje

Opdienen met Basilius bier
www.brugsbierinstituut.be