Samenwerking Jules Destrooper & De Veurn' Ambachtse/'t Potje Paté

Samenwerking Jules Destrooper en De Veurn’ Ambachtse / ’t Potje Paté

Beste fijnproevers, Westhoekers!

 

We hebben uw stem en steun nodig!

Omdat bovenstaande firma’s een grote verbondenheid voelen met de Westhoek en men de Westhoek telkens opnieuw wil promoten bij elke kans of mogelijkheid die zich voordoet, werd er besloten om gezamenlijk mee te doen aan een wedstrijd.

 

Win een streekarrangement in het Meetjesland door op je favoriete kandidaat te stemmen http://www.fishandchipshoogvlieger.eu/

en onze facebookpagina en de pagina van Fish and Chips te liken en te delen! https://www.facebook.com/PateDestrooper

 

Woordje uitleg
FISH AND CHIPS
Fish and Chips is een duurzaam netwerk van zes voedingsregio’s gelegen aan de Noordzee en het Kanaal.

Midden-West-Vlaanderen, Antwerpse Kempen, Meetjesland, Zeeland-Brabantse wal, South East England en Somerset werken samen aan de economische ontwikkeling, het verbeteren van het concurrentievermogen en het verhogen van de graad van innovatie van de agro-voedingsbedrijven in de projectregio’s.

Wie wordt Hoogvlieger en streekambassadeur?

Door de unieke samenwerking tussen beide producenten willen we het beste van de Westhoek bundelen in enkele verrassende creatieve gerechtjes!

We spelen met koekjes, oeroude charcuterie, bier, geuren, kleuren en structuren om de westhoek te laten proeven!


Om verkozen te worden als streekambassadeur hebben we uw stem en steun nodig!
* stemmen kan op volgende pagina door foto van ons aan te klikken * http://www.fishandchipshoogvlieger.eu/

https://www.facebook.com/fishandchipshoogvliegerambassador 
https://www.facebook.com/PateDestrooper

Bordje 1 Potjesvlees 3 k’s uit de Westhoek en Boterwafels

Ingrediënten:

-          Potjesvlees

-          Boterwafels

-          Mosterd van Wostyn

-          Rening bitter blond

-          Sakura

-          Klaverzuring

-          Oost-Indische kers

Bereiding:

-          Potjesvlees in rondjes uitsteken

-          Boterwafels in twee snijden of op zijn geheel laten

-          Espuma van mosterd: 150g mayonaise, 100g mosterd, 20g Worcester,20g Reninge bitter blond, 4 eiwit

-          Mosterdpoeder: Mosterd 1 nachtje drogen  op 65°, fijnmixen met gedroogde peterselie

-          Alles dresseren zie foto

Bordje 2 Ouderwetschen boerenpaté en Amandelbrood

Ingrediënten:

-          Ouderwetschen boerenpaté

-          amandelbrood

-          Knoflook

-          Vleesbouillon pasta

-          Pannepot bier

-          Speculoos

-          Loonse stroop

-          Agar agar

-          Kervel

-          Tripmadam

Bereiding:

-          Look koken in bier en bouillon tot deze mooi zacht is (50g pasta/l) enkele dagen laten marineren

-          Bier + bouillon + agar agar koken, laten afkoelen, mixen

-          amandelbrood mixen tot crumble

-          amandelbrood eventjes opwarmen in oven en vormpje uitsteken

-          Paté snijden

-          Alles dresseren zoals op foto

Bordje 3 Bolle Beef, gedroogd rundsvlees en Virtuoso

Ingrediënten:

-          Bolle beef

-          Filet d’Anvers in het huis gezouten en gedroogd

-          Virtuoso koekjes

-          Chimichuri (= in het huis gemaakte Argentijns steaksaus)

-          Mini-worteltjes

-          Papegaei bier

-          Karnemelk

-          Bloempjes

-          Radijs

-          duizendblad

Bereiding:

-          Karnemelk koken met agar agar, afkoelen en vormpjes uitsteken

-          Worteljes koken tot ze zacht zijn en marineren in ciderazijn, honing en Papegaei bier, enkele dagen marineren en fijnsnijden

-          Radijsjes fijnsnijden

-          Bolle beef in rechthoekje snijden

-          Filet d’Anvers fijnsnijden

-          Virtuoso in hoekje snijden