'Potjesvlees uit de Westhoek’ draagt voortaan Europees label ds 10/1/15

‘Potjesvlees uit de Westhoek’ draagt voortaan Europees label

 

Europa heeft een nieuw Vlaams streekproduct toegevoegd aan de lijst van beschermde geografische aanduidingen (BGA). Het 'potjesvlees uit de Westhoek', een West-Vlaams charcuteriegerecht, is voortaan drager van een Europese erkenning.

Het Europese label biedt bescherming aan de producenten en garandeert de consument dat het om een authentiek product gaat. Minstens één fase in de productie, verwerking en bereiding van het product vindt plaats in de genoemde streek - in dit geval dus de Westhoek.

Potjesvlees wordt via een traditionele artisanale methode gemaakt. Het streekproduct moet bestaan uit maximum zeventig procent kip, minimum vijftien procent konijn en minimum vijftien procent kalf. Het witte vlees zit in een gelei die door middel van citroen, witte wijn en/of azijn een zure toets meekrijgt.