Sinds 2000

't Potje Paté

058 29 89 33

 

 

juli en augsutus gesloten op maandag
open op dinsdag van 10u tot 16u
alle anderde dagen open van woensdag tot en met zondag
telkens van 10u tot 21u

vanaf september
gesloten op maandag, dinsdag en woensdagavond
alle andere dagen open telkens van 10u tot 21u

 

 

 

Tip! Reserveer tijdig uw plaatsje! Reservaties enkel telefonisch mogelijk!!!

Download onze menukaart hier


TEIK AWEI KAART ZIE PAGINA 't PATEWINKELTJE

 

 

Volg ook onze facebook en instagram voor het laatste nieuws en de weeksuggesties:

https://www.facebook.com/tPotjePate/

https://www.instagram.com/tpotjepate/

  

 


Welkom

Carmen Missiaen

Anno 2000 werd het vroegere bankgebouw naast het productiehuis van De Veurn' Ambachtse aangekocht.  Door de opleiding van Carmen  (Hotelschool Spermalie en Koksijde) werd beslist om er een proefhuis van te maken en een klein patéwinkeltje.  Carmen en Jan zorgen voor de ontvangst terwijl Joris en Rita verantwoordelijk zijn voor de bereidingen en de keuken. Samen met hun team proberen zij u de best mogelijke service aan te bieden! De bedoeling van deze horecazaak was om het grote publiek nog meer kennis te laten maken met de kwaliteitsproducten die wij reeds sedert 1980 bereidden in ons atelier (50-tal patés, terrines, potjesvlees, foie gras en rillette). Door de groeiende kennis kwamen er meer fijnere gerechtjes bij vertrekkend van eigen producten. Voor de menu’s van ‘t Potje Paté hanteren wij dezelfde visie als bij ons patéfabriekje, namelijk creatief omspringen met ambachtelijke streekproducten en gastronomische delicatessen zoals ganzenlever, kalfszwezeriken, kalfsniertjes, magret de canard en steaks. Alles wordt in huis voorbereid en à la minuut klaargemaakt!  Wat op de kaart staat is met andere woorden gecontroleerde kwaliteit van A tot Z! In al onze gerechten staat het basisproduct centraal, deze moeten van topkwaliteit zijn en uit de eigen regio komen! Samen met het vleeswarenatelier De Veurn' Ambachtse en resto ‘t Potje Paté, vormt het Patéwinkeltje één geheel. Ons complete assortiment wordt hier verkocht. Dit kleine maar gezellige winkeltje maakt deel uit van ''t Potje Paté. De patéshop richt zich zowel tot particulieren, horecazaken als grossiers.

In de keuken

Joris Missiaen 

De menukaart van 't Potje Paté is mijn evolutie in de keuken. Een groeiende nieuwsgierigheid, op zoek naar perfecte producten, foodpairing en nieuwe kooktechnieken die eenvoudig worden toegepast. Het perfectioneren of gewoon verbeteren, iedere dag mezelf in vraag stellen...

Kortom, mijn smaak, mijn visie!

 

The place to be for foodies!

Op de kaart van onze horecazaak staan natuurlijk de producten van ons atelier centraal. In het atelier gebeurt de mise-en-place van ons restaurant! Met onze eigen producten probeer ik creatief om te springen op een eenvoudige manier. Tonen aan klanten dat je met topproducten mooie, maar vooral ook lekkere gerechten kunt maken. Mensen aansporen om onze producten te kopen bij de plaatselijke slager of in de delicatessenzaak om de hoek en hen aan de slag te laten gaan in de eigen keuken. Ook andere horecazaken en collega's overtuigen om producten van dicht bij huis te gebruiken, want dit is de toekomst!

De beste chefs zijn de chefs die de meest fantastische gerechten kunnen toveren met de echte terroir producten die onze streek rijk is!

Het rijke assortiment van De Veurn’Ambachtse op de unieke menukaart van ‘t Potje Paté

Naast het ruime assortiment aan patés, foie gras, rillettes, bolle beef en potjesvlees, staat de menukaart vol gerechten die karakter uitstralen en die zeker naast onze eigen producten een plaatsje verdienen! Wekelijks worden de magrets samen met de verse foie gras ingevoerd, zwezeriken en niertjes komen van gespecialiseerde versnijderijen, runds- en varkensvlees is enkel afkomstig van dieren die met liefde gekweekt worden.

Vers vlees

Het vers vlees wordt nog zoals het hoort enkele weken gerijpt! Bij rijping gebeuren er wonderlijke dingen binnen in het vlees. De binding van de eiwitten verandert en onder inwerking van enzymen worden de ketens korter en het vlees malser, terwijl de smaak zich verdiept.

Authentieke gerechten van weleer

't Potje Paté staat voor herontdekking van ambachtelijke streekproducten en gastronomische delicatessen!  Daarom ook werd onder mijn initiatief de “Orde van ons Potjesvlees” opgericht! Verschillende producenten van het meest authentieke streekproduct uit onze regio bundelden de krachten om dit product te blijven beschermen en terug op te waarderen met het uiteindelijke doel een Europese erkenning te behalen!