Het vleeswarenatelier „De Veurn’Ambachtse” wordt opgestart in Alveringem door Jan Missiaen en Rita Depuydt.
Zoon Joris en dochter Carmen komen in de zaak en De Veurn’Ambachtse breidt verder uit met de opening van resto ’t Potje Paté en het Patéwinkeltje.
Zaakvoerder Jan Missiaen werd door een plaatselijke jury verkozen als Zelfstandig Ondernemer van het jaar.
Na overname van de firma Vantrois, werd het productengamma verder uitgebreid met culinaire kwaliteitsproducten.
Eerste patéproducent in België die het label van erkend streekproduct mag dragen, De VLAM kende dit label toe aan DE VEURN’AMBACHTSE Ouderwetschen boerenpaté.
Potjesvlees eveneens door de Vlam erkend als streekproduct!
Op de beurs Meat en Fresh werd ons gerechtje „Canneloni van Ouderwetschen boerenpaté vs Potjesvlees” bekroond met de Innovativity Award.
Eén van onze gerechtjes in kookwedstrijd uitgeroepen als beste „Hoeve Hoppa”.
Joris wordt opgenomen als lid van “De Ghesellen van de Kastelnij Veurne”.
Carmen en Joris Missiaen verkozen als rolmodel voor de Westhoek omdat ze het afgelopen jaar op een inspirerende manier de pers haalden en de Westhoek op de kwalitatieve kaart zetten!
Joris wordt opgenomen als Ridder bij de „Confrerie Eversam”.
Biscuiterie Jules Destrooper en De Veurn’Ambachtse/’t Potje Paté worden in een wedstrijd van Fish and Chips uitgeroepen tot streekambassadeur voor West-Vlaanderen.
Joris wordt in het Casino Kursaal van Oostende opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche door de “orde van 33 Meesterkoks van België”.
Potjesvlees uit de Westhoek erkend met het BGA label door Europa.
De winkel en resto worden volledig vernieuwd, hierdoor kreeg onze zaak na 19 jaar terug een frisse en moderne look.
In het najaar van 2023 nemen Joris en Carmen Charcuterie Depuydt over en openen hiermee een verkooppunt te Ieper.
To be continued