Sinds 1980

In 1980 werd het vleeswarenatelier "De Veurn’Ambachtse" opgestart in Alveringem. Vanaf de eerste dag was het de bedoeling om ambachtelijk te werken. Zo worden er ambachtelijke procédés gebruikt in plaats van hedendaagse industriële productiemethoden.
In 2000 kwamen zoon Joris en dochter Carmen in de zaak en breidde De Veurn'Ambachtse verder uit met de opening van resto 't Potje Paté. Dit is het proefhuis bij uitstek voor de talrijke gastronomische delicatessen van De Veurn'Ambachtse en uiteraard voor nog meer lekkers. Naast 't Potje Paté vindt u ook het Patéwinkeltje, waar u uit het volledige assortiment van De Veurn'Ambachtse kan kiezen.

Ons uitgebreid assortiment is onderverdeeld in: grote potten, bokaaltjes en foie. 

Bent u handelaar en wenst u meer info, klik dan op de foto van het gewenste product om het volledig assortiment te zien of scrol verder door voor een prijsaanvraag. Wij helpen u graag verder!
Prijsaanvraag

Welk type zaak?
Graag informatie over

Flanders Bolle Beef / Corned Beef

Bolle Beef is in feite  gepekeld vlees. Voor de bereiding ervan wordt soepvlees gebruikt dat men tot twaalf uren tegen het kookpunt laat garen, daarna in potten doet en tot slot overgiet met de bouillon. Soms wordt het vlees ook doorgemalen.

Foie Gras

Foie gras is een duur product, daarom is het belangrijk om enkel de foie te kiezen die aan alle kwaliteitscriteria voldoet. Daarom kiezen wij bij De Veurn’Ambachtse voor ganzenlevers van max. 500/600gr. Deze zijn vaster van structuur en hebben een mooiere egale kleur. Bovendien kopen wij rechtstreeks aan bij onze partners in Hongarije en Frankrijk. Zo garanderen we een kwaliteitsvol en lekker product.

Paté

Paté is Frans voor 'taart'. Het wordt er traditioneel geserveerd gebakken in een korst (en croûte) of gegoten als een terrine. De korst, interessant genoeg, was oorspronkelijk niet bedoeld om gegeten te worden. Het oorspronkelijke doel van de korst was eigenlijk om de paté bij elkaar te houden.
Tegenwoordig worden de termen paté en terrine vaak door elkaar gebruikt. Paté is een mengsel van gekruid en gemalen vlees. Rundvlees, varkensvlees, lever, ham, wild, gevogelte ... zijn allemaal kandidaten voor paté. 

Potjesvlees uit de Westhoek

Potjesvlees is een streekgerecht uit de Westhoek en Frans-Vlaanderen! Potjesvlees wordt normaal bereid met de 3 K's (3 K's= kip kalf en konijn), doch de bereiding met enkel kippenvlees wordt ook als potjesvlees omschreven of krijgt de benaming hennepot. Naast de 3K's wordt het potjesvlees op smaak gebracht met een bouillon van citroen, azijn, witte wijn of bier.

Rillettes

Rillettes zijn een puur vleesproduct. Men vindt recepten  terug in de oudste kookboeken. Er zijn grove en fijne rillettes en dat hangt er van af hoe ze na het gaar sudderen behandeld worden. Ze zijn, doordat ze veel vocht verliezen door verdamping, lang bewaarbaar. Men presenteert ze gewoonlijk in aarden potjes, bedekt met een laagje zuiver vet. Rillettes kunnen echter ook van het vlees van konijn,  gans of wild gemaakt worden.