Charcuterie Depuydt

 

Neermarkt 2
8900  Ieper
tel. 057 20 05 33

Open maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 9u00 - 13u00 en 14u00 - 18u00. Open op zaterdag: 9u00 - 18u00.

Gesloten op donderdag en zondag.

 

AANBOD

Bij ons vind je:

  • Ambachtelijke charcuterie: Bereid met passie in ons eigen atelier De Veurn’ Ambachtse in Alveringem
  • Een selectie Fijne Belgische vleeswaren: Proef de kwaliteit van onze selectie ambachtelijke Belgische charcuterie
  • Streekproducten: Ontdek lokale lekkernijen
  • Ruim aanbod vers vlees: Geniet van vers vlees van de hoogste kwaliteit (korte keten
  • Panklare gerechten: Gemakkelijk en snel klaar te maken gerechten voor elk momen
  • Wekelijkse suggesties: Laat je verrassen door onze wisselende suggesties
  • Aperoschotels en Breugelplanken: Ideaal voor een gezellige borrel met vrienden of familie (op bestelling
  • Geschenkmanden: Verras je dierbaren met een geschenkmand, gevuld met lekkers van bij ons
  • Cadeaubons: Onze cadeaubons zijn ook geldig in ons restaurant ’t Potje Paté
  • ...

DE HISTORIE

1863 Depuydt “Vleesch-houwer voor den boer”

Het verhaal begint bij beenhouwer Isidor Depuydt, die in 1863 van boerderij naar boerderij trekt om daar varkens en runderen te slachten. Ter plaatse verwerkt hij het vlees om de boeren te voorzien van gehakt, bloedworst, hoofdvlees en vers vlees. 

1907 Jerome Depuydt “Eigen kweekvee van Vlaemsch ras”

Zo vader zo zoon: Jerome Depuydt (zoon van Isidor) treedt in 1907 in de voetsporen van zijn vader. Ook hij is beenhouwer voor de landbouwers, maar startte daarnaast, in 1908, ook een beenhouwerij in 1908 in Ieper. 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Ieper zwaar getroffen. Ook de beenhouwerij werd niet gespaard. Jerome en zijn gezin vluchtten naar Parijs. Hij kwam terug in 1918 en bouwde de beenhouwerij in 1922 terug op naar het oorspronkelijk model.

1926 Maurice Depuydt “Versch inlandsch vleesch”

In 1926 geeft Jerome de fakkel door aan zoon Maurice, ondertussen de derde generatie. Hij specialiseert zich in de opkoop, teelt en verkoop van runderen. Daarnaast werd het assortiment in de beenhouwerij uitgebreid.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de beenhouwerij gespaard van verwoesting, maar werd ze wel opgeëist als hoofdkwartier door de Duitse Feld Polizei. De beenhouwerij bleef open en klanten betaalden uitsluitend met rantsoenbonnen. 

1964 Jacques Depuydt “Speciaalzaak artisanale vleeswaren”

Jacques Depuydt neemt in 1964 de beenhouwerij over van zijn ouders. Voor het eerst in de geschiedenis van het familiebedrijf, wordt de focus op charcuterie gelegd. Jacques specialiseerde zich in het buitenland in het vakgebied van de charcuterie en won een resem toonaangevende vakwedstrijden. De opgedane kennis en ervaring gebruikte hij om de beenhouwerij om te toveren tot een ware speciaalzaak met tachtig artisanale vleeswaren in de toonbank.

 

1997 Pascal Depuydt “Puydtjes Charcuterie”

De zaak wordt in 1997 overgenomen door Pascal Depuydt, zoon van Jacques en dus vijfde generatie in de rij. Pascal verfijnde de productie van charcuterie verder en specialiseerde zich in een gluten- en lactosevrij gamma. Dit aanbod was een absolute primeur in de wereld van gluten- en lactose allergieën. 

 

 

2014 Melitta Debergh “Charcuterie Depuydt”

In 2014 nam Melitta de zaak over, om deze verder uit te baten onder de naam “Charcuterie Depuydt”. Ze bracht de productie van de charcuterie, volgens de recepten van Jacques Depuydt en zijn voorgangers, terug naar België en breidde daarnaast het aanbod sterk uit met een prachtig assortiment aan ambachtelijke delicatessen.

2023 Carmen & Joris Missiaen  De Veurn’ Ambachtse/  ’t Potje Paté

 In 2023 neemt de familie Missiaen slagerij Charcuterie Depuydt uit Ieper over. De oorsprong van Puydtjes gaat terug tot 1863, toen Isidor Depuydt, net als Menten Missiaen, van boerderij naar boerderij trok om varkens en runderen te slachten en te verwerken. 

We voelen ons vereerd dat we het levenswerk van de familie Depuydt met evenveel passie kunnen voortzetten.  Met respect voor het verleden en een enthousiaste blik op de toekomst, verwelkomen we u graag in onze nieuwe winkel.