Sinds 2000

't Patéwinkeltje

Samen met het vleeswarenatelier De Veurn’ Ambachtse en ’t Potje Paté, vormt het Patéwinkeltje één geheel.
Het vleesatelier werd opgestart in 1980, en dit met de bedoeling om op ambachtelijke wijze verse lekkernijen zoals diverse patésoorten, foie gras, mousses, Potjesvlees en rillettes te maken.
Vooral het immens patéaanbod is het succesnummer van de zaak.

Zo produceert De Veurn’ Ambachtse meer dan 40 verschillende patésoorten.
Het ganse assortiment wordt verkocht in het Patéwinkeltje, een piepkleine shop die in feite deel uitmaakt van ’t Potje Paté.

De foie gras wordt vanuit Frankrijk en Hongarije ingevoerd om vervolgens verder afgewerkt te worden in het atelier.
Alle andere grondstoffen zijn afkomstig van vleesproducenten uit de streek. 

Sinds 2006 is De Veurn’ Ambachtse de eerste Belgische patéproducent die met zijn Ouderwetse Boerenpaté het VLAM-label van erkend streekproduct mag dragen.

Sinds 2008 heeft ook het Potjesvlees zijn erkenning van de VLAM als streekproduct beet.
Het Patéwinkeltje richt zich zowel tot particulieren, horecazaken als tot grossiers.